Kitap Tavsiyeleri: incognito, Beyin

Bu kitabı ve diğer kitapları tanıtmak istememin sebebi, benim kendi kitabımda anlattığım konuları ve yöntemleri; kendi açılarından, kendi dallarından, kendi çalıştıkları alanlardan anlattıklarıyla, benim ne demek istediğimi çok daha iyi anladığımız için tanıtmak istiyorum.

Şöyleki ben bu kitabı yazdıktan sonra bunu okudum ve dedim ki; demek ki ben, beyindeki işleyişi gerçekten doğru bir şekilde yönlendirebilmişim. Çünkü burada diyor ki mesela; “beyninizi büyük bir şilep gibi düşünün, siz kaptansınız ve aşağıda makine dairesinde neler olduğunu bilmiyorsunuz” diyor. Yani bilinç, aşağıdaki makine dairesini bilmeyen dışarıya sızan minicik bir kısmı bilinç, bizim farkında olduğumuz kısım. Ben işte o bilinçten yakalamışım meğerse, bunu sonradan okuyunca anladım ve aşağıdaki makine dairesini tamir etmişim. Çünkü bilinci tamir ettikçe, yani gündelik hayattaki sıkıntıları, gündelik hayattaki düşünce kalıplarını nasıl dönüştüreceğinizi bilirseniz o zaman makine dairesi düzeliyor. Muazzam bir mucizeyiz hepimiz çünkü insan kendi kendini tamir edebilen bir mekanizma.

Şöyle diyor David Eagleman; o yüzden bu kitabı da tavsiye ediyorum, “kafamın içinde biri var ama o ben değilim ve bu nedenle sesin gerçekten de fiziksel bir olgu olması şaşırtıcıdır. Ses nasıl şaşırtıcıysa, gözükmüyorsa ama varsa, düşünce de enerji olarak gözükmüyor ama var” diyor ve “Tıpkı sesler gibi düşüncelerde fiziksel bir temele oturur. Beyinde gerçekleşen değişimlerin düşüncelerimizi de değiştirebilmesinden biliriz bunu. Derin uyku sırasında düşünce de yoktur. Beyin, rüya uykusuna geçiş yaptığında davetsiz ve tuhaf düşünceler kendini gösterir.” Hatta karabasanlar, tamamen işte o rüya uykusuna geçiş yaptığında davetsiz ve tuhaf düşüncelerdir onlar da. Bu kitabı tavsiye ediyorum.

Bu kitabı yazan David Eagleman sonradan da bu kitabı yazmış. Beyin kitabını yazmış. Beyin kitabında da yine muhteşem şeyler anlatıyor.  incognito’nun yazarından Beyin: Senin Hikayen. Hepimizin hikayesi. Çünkü beyin gerçeklik nedir üzerine muazzam bir mekanizma. Bu kitap da diyor ki; “henüz biz 30 yıl önce çok yol kat edeceğimizi zannediyorduk, bir çok muammayı çözeceğiz zannediyorduk, halbuki koskoca deryada bir damla’yı bile daha öğrenemedik, bir damla, bir arpa boyu yol alamadık diyor. Neyse ki yol alamadığının farkında, alamadığını ve karşısındaki muazzam içimizdeki evrenin farkında. Bu kitabı da şahane, bunu da tavsiye ediyorum.

Teşekkürler

Henüz yorum yok

Yorum Yazın